woensdag 17 oktober 2012

Parijs 2012 en de Lamborghini Gallardo

Het autosalon van Parijs is ten einde. We kunnen eigenlijk stellen dat er weinig verassingen zijn. Misschien dat dit komt door de crisis in de Europese autosector?

Laat ons nu eens de net opgefriste gallardo bekijken. Men beloofd om het wat rustiger aan te doen met speciale edities. Ze stopten er een nieuwe diffusor op en voerden wat aerodynamische wijzigingen door. Er is een nieuwe set velgen van 19 inch. Tenslotte zijn de lijnen wat hoekiger. Ja, als ik eerlijk mag zijn is de facelift behoorlijk geslaagd.

Toch is dit mijn teleurstelling van Parijs 2012. Lamborghini beloofde ons namelijk een revolutionaire opvolger van de gallardo. Een die de concurrenten zou verpulveren. Na enkele teasers en nog wat praat van hoge mannen wist men de "revolutie" te showen op de beursvloer van Parijs 2012. Niet dus.

Afgelopen 10 jaar lanceerde het merk de ene hoogvlieger na de andere. Als ze dit een "revolutie" durven te noemen, bereidt ik mij voor op een negatieve trend komende tijd bij het Italiaanse merk. Mijn favoriet in deze klasse is en blijft door deze tegenvaller de mc laren mp4-12c is en blijft mijn favoriet.

Het kan ook een tactiek van lamborghini zijn geweest. Ze maken het publiek van lang op voorhand warm voor een nieuw model zodat ze denken: "laat ik toch nog maar een jaartje langer wachten op die nieuwe gallardo". Zo heeft de concurrentie in de tussentijd minder inkomsten. Dit effect kan ook destructief zijn voor de eigen inkomsten. Maar aangezien de gallardo al een dagje ouder werd en op vele niches inspeelde met extra varianten, zal het eerder een effect hebben gehad op ferrari.

Een andere tegenvaller is de nieuwe volkswagen golf VII. Dat komt doordat die in ons land een prijs vanaf net geen €19000 heeft. De seat leon staat op hetzelfde kwalitatieve onderstel, is goedkoper en mooier. Positief zijn we over de mc laren P1, peugeot onix, nieuwe renault clio en de beeldschone jaguar f-type. Van die laatste zijn we toch bang dat hij vooral, net zoals andere Jags, een auto voor de oudere welbedeelde wordt. Hij komt namelijk alleen met een automatische versnellingsbak en weegt net iets te veel.
Wat vond jij van Parijs 2012? Laat gerust een reactie achter.


1 opmerking:

  1. Ik zie toch een hoop foutjes. gallardo, seat, leon, volkswagen, golf ... Moet allemaal met hoofdletters. Lees ook de laatste zin van alinea 4 eens na. Het is overigens ook McLaren en niet mc laren! Let daar op en het lezen wordt zo veel aangenamer. Goed stuk!

    BeantwoordenVerwijderen