vrijdag 16 november 2012

Opel heeft geen problemen met PSA

De pers heeft eigenlijk een beetje voor de feiten uit gelopen: PSA (Peugeot - Citroën) heeft een bankgarantie van 7 miljard euro gekregen van de Franse overheid. Een van de voorwaarden was dat ze geen ontslagen mogen doen. Hetgeen onvermijdbaar blijkt gezien de situatie bij het Franse concern.

Verschillende media hebben dan maar direct het einde van de relatie ingeluid aangezien dan alle ontslagen langs Opels kant moet vallen. Ze wilden namelijk productiecapaciteit delen en er is sowieso wat productiecapaciteit dat vermindert moet worden.

De woordvoerders van Opel noemen dit nu echter "een broodje aap verhaal". Ze zeggen volledig tevreden te zijn met de samenwerking en hopen nog dit jaar belangrijke knopen door te hakken in verband met gezamenlijke inkoop en productontwikkeling. Opel heeft berekent door deze samenwerking 1,5 miljard euro te kunnen besparen en PSA hoopt zelfs 2 miljard euro minder uit te moeten geven. En zelfs al zouden alle ontslagen vallen langs Opels kant, dan nog kan PSA het grootste deel van de ontwikkelingskosten op zich nemen (om maar iets te noemen).

PSA had ook gehoopt om met GM (het moederconcern van Opel) ook samen te werken in groeimarkten. Maar die denken genoeg te hebben met alleen Chevrolet. De Amerikaanse gigant vindt PSA enkel nodig om met Opel in Europa het been stijf te houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten