vrijdag 26 oktober 2012

Aston Martin Cygnet met V12 op komst?

Dat de Aston Martin Cygnet een commerciële flop is, was al langer bekend. Toch is dit niet erg. Hierdoor moeten de Britten geen, voor hen toch, immense boete betalen. Ieder merk moest namelijk onder een bepaald gemiddelde van CO2 uitstoot zijn. Merken zoals Ferrari zitten bij Fiat, en die maken redelijk zuinige auto's. Bij Aston Martin is het wat moeilijker. Het merk onder bezit van enkele Britse privé investeerders heeft de middelen niet om vanaf 0 een elektrische of een zuinige auto te maken. Laat staan om een merk met zuinige auto's in productie op te kopen.
Daarom besloten ze om samen te werken met Toyota. Zij zouden het model IQ aan de Britten verkopen, die het dan ombouwen tot iets dat wat meer van een Aston Martin weg heeft. Dit noemen ze dan de Cygnet.
Nu wil Aston Martin eigenlijk het omgedraaide doen door hun bekende V12 in de Cygnet te lepelen. Geen zuinige auto meer. De ingenieurs van Aston Martin weten ook wel dat meer dan 500 pk gewoon gestoort is in dit autootje, dus waarschijnlijk zullen ze de power een beetje terugschroeven. Men zegt er trouwens bij dat ze niet eens bergen hoeven te verzetten om de motor in de Cygnet te krijgen. Misschien doen ze dit wel om het imago van de belachelijk dure Cygnet een beetje op te krikken.
Bron foto: www.goauto.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten