dinsdag 23 oktober 2012

Rijden we ooit op benzine uit de lucht?

Een Britse krant, The Independent wist onlangs te melden dat er een nieuwe technologie in de maak is. Het bedrijfje dat erachter zit noemt AFS, voluit Air Fuel Synthesis.

Maar wat houdt deze techniek eigenlijk in? Tijdens het proces wordt CO2 uit de lucht onttrokken en neemt men waterstof uit water. Deze twee zaken worden dan bij elkaar samengevoegd en zo hebben ze al een indrukwekkende 5 liter benzine gemaakt. Zo, dan kan jij dit weekend je tante eens bezoeken.

Waarschijnlijk wil het bedrijf de techniek nu verder perfectioneren en vooral rendabeler maken. Ze willen over 2 jaar de eerste commerciële stappen zetten en over 15 willen ze de techniek op grote schaal  gebruiken.

Het mooie is dat alle CO2 die in de lucht wordt geblazen bij verbranding, eerder uit de lucht is genomen bij de productie van deze benzine. Het is dus met andere woorden een nuloperatie.

Men heeft dus eigenlijk een onuitputtelijke en bovendien CO2 neutrale bron van benzine gevonden. Voedselvoorraden moeten niet langer vernietigd worden zoals bij biobrandstof en dat water, dat hoeft ook geen zuiver drinkwater te zijn. Als het bovendien goedkoop is zijn we helemaal verkocht.

Uitleg door CEO Peter Harrison:
"It looks and smells like petrol but it’s a much cleaner and clearer product than petrol derived from fossil oil. We don’t have any of the additives and nasty bits found in conventional petrol, and yet our fuel can be used in existing engines."
(Bron: autoblog.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten