maandag 29 oktober 2012

Volkswagen: hoge prijs voor lage betrouwbaarheid

Tijdens een onderzoek is nog maar eens gebleken dat de betrouwbaarheid van merken onder de VAG-vlag (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bugatti...) niet de beste is.
Zo is de tevredenheid van mensen over een Golf beneden alle pijl. Dit terwijl degelijkheid juist altijd een grote troef was van de wagen. Vanwaar heeft hij dan zo'n hoge waardevastheid?
Voor het eerst gaat nu ook Audi onderuit. Voorheen waren er alleen zware kwaliteitsproblemen bij Skoda, Seat en Volkswagen. Nu lijken de problemen toch ook naar de toplaag van het concern te gaan.
Het merk teert nu dus eigenlijk grotendeels op een goede naam. Andere merken die niet erg betrouwbaar zijn zijn Citroën, Opel en Fiat. Is het toeval dat juist deze merken ook op andere vlakken in zwaar weer zitten? Ook de Duitse premium scoort gematigd.
Auto's die algemeen genomen juist wel lang meegaan zijn vooral van Honda, Mazda, Lexus en Toyota. Vooral Aziaten dus aangezien ook het Kia-Hyundai concern bovengemiddelt scoort.
In de showroom zien Volkswagens er altijd zeer kwalitatief uit. Het interieur is sober, maar de materialen zien er hoogwaardig uit en het zit allemaal solide in elkaar. Toch laat je je hierdoor beter niet mislijden. Eens je de kaap van de 100000 kilometer hebt overschreden is het mooie liedje vaak uit.
We hopen voor Volkswagen dat het nieuwe MQB platform, waar in de toekomst al hun massaproducten op zullen staan, beterschap brengt inzake betrouwbaarheid. Want als je tegen 2018 het grootste autoconcern ter wereld wil worden, is het niet verstandig om op je goede naam te teren.
Bron foto: www.carscoop.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten