dinsdag 30 oktober 2012

Mercedes A-klasse is meest succesvolle Mercedes

Wat wil je eigenlijk met zulke looks. De saaie Audi A3 en de kwa uiterlijk discutabele BMW 1-serie kunnen er gewoon niet tegen op. De ster is misschien een paar duizend euro duurder, maar dat wordt gecompenseerd doordat hij kwalitatief ook wel wat meer te bieden heeft. Sorry als we nu nogal fanboy klinken, maar je kan er gewoon niet omheen. Al 10% van de potentiële klanten zijn binnen volgens Mercedes.

Er zijn al 70000 pre-orders binnen, en dit enkel en alleen al in West-Europa. Een ongezien cijfer voor Mercedes. Hiermee breken ze hun record dat voorheen op naam stond van de eerste generatie C-klasse, de toenmalige vervanger van de 190.
Je kan je wel voorstellen dat Mercedes overbluft is door dit succes. In het begin waren veel mensen nogal kritisch over de nieuwe van Mercedes. Hij was duurder dan de concurrenten en de vorige A-klasse was een soort monovolume. Zou deze gedaanteverwisseling geen parten spelen?

Niks daarvan. Met deze hit is Mercedes weer een stap dichterbij in hun doelstelling om tegen 2020 de grootste premiumconstructeur te zijn. Er zijn echter nog kapers op de kust in de vorm van Audi. Benieuwd of BMW, de huidige nummer 1, genoeg gewicht in de weegschaal kan leggen. De nieuwe 1-serie en 3-serie zijn overigens geen doorslaggevend succes gebleken. Hierdoor denken de mensen uit Beieren om de volgende 1 vroeger te lanceren en voorwielaandrijving te geven.
Bron foto's: www.autowereld.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten