vrijdag 30 november 2012

Meer sportief geweld van Toyota komende

Wie dacht dat Toyota het voor de komende tijd wel gehad heeft wat betreft sportieve modellen heeft het grondig mis. Ze willen nu namenlijk een nieuwe Supra. Die zou, net zoals de GT86, minstens vijf jaar krijgen om te ontwikkelen. Daarna zou er sprake zijn van een opvolger van de MR2.

De geruchten gaan dat de nieuwe MR2 een middenmotor zou krijgen en dat de Supra al in 2015 te verwachten zou zijn. Maar hoofdingenieur Tetsuya Tada beweert het anders.

De rol van BMW in deze samenwerken is nog niet gekend. Maar we gokken dat de Supra en de komende Serie 8 enkele onderdelen gemeen hebben. Concurrenten van de Supra? Dat zal vooral de Honda NSX worden als ook de Toyota een hybride wordt.

Last but not least zou er ook een cabrioversie van de GT86 komende zijn. Deze zou op korte termijn te verwachten zijn, ergens in het voorjaar 2013 is misschien al de presentatie.

Nadat Subaru op de klachten over de weinige pk's van zijn BRZ antwoorde door een turboversie te gaan maken reageerde ook Toyota door een hybride variant van de GT86 aan te gaan bieden. Wanneer die komt is nog onbekend, maar het Japanse merk heeft zich als doel gesteld om elk jaar minstens één hybride op de markt te brengen.

bron: www.groenlicht.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten