woensdag 5 december 2012

Veel one-offs van Koenigsegg

Normaal gezien zou Koenigsegg dit jaar het snelheidsrecord van Bugatti breken. Ook de Amerikanen van SSC zouden hun geluk wagen. Maar geen van beiden heeft het record van 431 km/h al gebroken. Het baarde ons zorgen. Want wel meer kleine, exclusieve fabrikanten zaten in de problemen. Bijvoorbeeld Gumpert wist zich nog maar net uit de brand te slepen. Steeds meer mensen vreesden dat ook Koenigsegg het moeilijk had. Gelukkig geven ze nu enkele tekens van leven.

Koenigsegg Hundra

Deze wagen is gemaakt omdat dit de honderdste Koenigsegg ooit is. Dat lijkt heel weinig, maar hoeveel mensen hebben meer dan 1 miljoen euro voor één auto? De specs zijn zeker niet mis: 1140 pk, meer dan 1000 Nm en hij gaat in 2,9 seconden naar 100 km/u. Dit garandeert hoge topsnelheden. Verschillende details zoals de stiksels in de stoelen zijn afgewerkt met 24 karaats bladgoud.

Koenigsegg Agera S
We kennen allemaal de Agera R, de ultieme krachtpatser van de Zweden. Nu hebben ze de Agera S die maar liefst 50 pk meer heeft als hij op benzine draait dan de Agera R. De nieuwe S is namelijk de benzinevariant van de R. Dat wil dus zeggen dat de nieuwe S 1030 pk en 1100 Nm koppel heeft.

Koenigsegg Agera SKoenigsegg Agera S

Koenigsegg Agera BLT
Met zijn supercharged 5 liter grote V8 kan deze auto 1155 pk en 1200 Nm koppel voorleggen. Deze auto is bedoelt voor een of andere rijke spleetoog uit China. Reken op een prijs die belachelijk is in vergelijking met een gewone Agera.
Koenigsegg Agera BLTmajor

majormajor

Koenigsegg One:1
Last but not least weet Christian von Koenigsegg. De naam komt vanwege de pk/ gewichtsverhouding van 1 op 1. Van deze variant zullen 5 Aziatische klanten eentje op hun oprit parkeren. Vooral China is belangrijk in dit project. De prijs bedraagt 2 miljoen dollar. We weten nog niet veel over deze wagen die nog niet op al te korte termijn komt, maar hij zou een motor met 1250 tot 1350 pk ingelepeld krijgen.

Koenigsegg One:1 is niet moeders mooiste
Geen opmerkingen:

Een reactie posten