vrijdag 7 december 2012

Aston Martin valt in handen van voormalige eigenaars van Ducati

De verkoopaantallen van het prestigieuze 007-merk boeren al sinds Ford ze van de hand deed achteruit. De investeerders uit Koeweit die voorheen meer dan 60% van de aandelen hadden misten het budget om nieuwe modellen te ontwikkelen omdat ook zij in zwaar weer verkeerden. Verschillende modellen, zoals de Vanquish, zijn op basis van oude modellen gemaakt. Ook de motoren waren serieus verouderd, zowel kwa verbruik als kwa vermogen. Dit zijn allemaal bewijzen dat het merk gewoon werd uitgemolken.

Gelukkig is er beterschap op komst en moet het roemrijke merk niet zomaar verkommeren. Investindustrial, de voormalige eigenaar van Ducatti neemt nu voor ruim 37,5 procent belangen in de Britten. Hiervoor betaalden ze 190 miljoen euro. De waarde van Aston Martin was al serieus gezakt afgelopen tijd maar er moet de komende tijd 625 miljoen euro geïnvesteerd worden in nieuwe producten en nieuwe technologieën.

Er gingen al langer geruchten dat Aston Martin in de etalage stond, ook al ontkende Aston Martin dit. Mahindra werd lang genoemd als grote kandidaat maar die hebben geen enkele cent in de sportwagenfabrikant gestoken.

We zijn benieuwd met wat de nieuwe eigenaars op de proppen zullen komen. Die zaten voorheen ook diep in de schulden met Ducatti. Maar toen ze die laatsten verkochten versluisden ze alle schulden van Ducatti mee naar de aankoper: Audi.
bron: www.autospies.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten