maandag 24 december 2012

Wat is de auto van het jaar 2012?

Terwijl de 'officiële' verkiezingen nu de 'car of the year 2013' zijn aan het bepalen terwijl het allemaal modellen van 2012 zijn, waren wij bezig met onze top-10 lijst te maken. Natuurlijk kan ook jij je lijstjes achterlaten in de comments. Verder nog prettige feestdagen ;-).1) Mazda CX-5:
Met zijn Sky-Activ verraste Mazda dit jaar vriend en vijand. Deze technologie houdt een reeks nieuwe, zuinige en krachtige motoren in en bovendien enkele inventieve technieken om het gewicht te reduceren. Deze auto is bijgevolg dynamisch, mooi, en zuinig. Mazda bewijst hiermee dat downsizing geen must is om zuinige auto’s te bekomen. Een welverdiende eerste plaats!
bron: www.boldride.com


2) BMW Serie 3:
Deze generatie is misschien een heel klein beetje minder straf om in te rijden als de vorige generatie, maar hij maakt dat 1000 keer goed dankzij de winst aan comfort en interieuruitstraling. Verder is het ook op vlak van uiterlijk absoluut geen miskleun.
bron: www.xdesktopwallpapes.com
3) Mercedes A-klasse:
De eerste generatie A-klasse was een flop. De tweede viel wel mee, maar met deze derde generatie is het van een soort compacte monovolume ineens een sportieve hatchback geworden. In alle opzichten de top, enkel de prijs bederft de pret een beetje.
bron: www.groenlicht.be

__________________________________________

4) Mazda 6:
Ook hier is Mazda’s deugddoende Sky-Activ technologie op toegepast. Hierdoor is ook de nieuwste 6 een absolute topper. Zeker nu de nieuwe Ford Mondeo nog tot 2014 op zich laat wachten vinden wij dat deze auto de onbetwiste nummer één is in zijn klassement. We hebben toch deze auto niet voor de CX-5 laten komen omdat die er een half jaar eerder was en dus de eer had om de Sky-Activ technologie te introduceren.

bron: www.houseofjapan.com

5) Subaru BRZ/ Toyota GT 86:
Vijf jaar en oneindig veel conceptcars heeft de ontwikkeling van dit duo gekost. Het resultaat was het wachten waard. Voor Subaru is deze auto terug een auto die zijn merknaam waardig is na de verschillende Toyotamodellen zonder boxermotor of vierwielaandrijving. En voor Toyota is het een leuke afwisseling in zijn anders niet heel spannende assortiment. Topwagen(s)!
bron: www.autokanaal.be
bron: www.telegraph.co.uk

6) Renault Clio:
Deze auto is het eerste resultaat van Laurens Van Den Acker, voormalig designer van vele knappe Mazda concepten. En het resultaat mag er wezen: misschien is hij niet zo comfortabel maar hij heeft knappe looks, goede motoren en een leutig rijgedrag.

bron: www.diariomotor.com
7) Mc Laren MP4-12C Spider:
Om de Ferrari 458 nog verder het leven zuur te maken lanceerde Mc Laren, de gerenommeerde formule1  ploeg en voormalig recordhouder van snelste productieauto, de MP4-12C Spider. Net zoals de dichte versie een aanrader (voor wie het geld heeft).
bron: www.uncrate.com

8) Peugeot 208:
Dit is die andere kleine Franse hatchback waar zo hoog op wordt ingezet. Misschien zijn de looks een beetje discutabel, maar wie kwaliteit vooropstelt kan niet voorbij deze leeuw. Hij heeft een betere interieurafwerking dan de nieuwste Clio, maar is ook aan de harde kant afgeveerd.
bron: www.carblog.be

9) Land Rover Range Rover:
De nieuwe Range is bijna een halve ton lichter door het gebruik van aluminium. Dit geeft hem een lager verbruik en betere rijeigenschappen. Verder nog steeds de offroader van weleer en er is nu nog meer luxe en comfort onder zijn kloeke looks.

bron: www.autoblog.com
10) Aston Martin Vanquish:
Misschien is het gewoon recyclage van bestaande auto’s. Misschien is de motor niet meer de meest moderne, maar ach, een succesformule moet je niet te veel aanpassen en het is nooit een straf geweest om in een DBS te zitten. En met dit design heb je binnen de twee minuten een lief (of een gestolen auto).
bron: www.ausmotive.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten