donderdag 25 juli 2013

Aston Martin krijgt Mercedes AMG motoren.

Er gingen al tijden geruchten over, Aston Martin zou bij de sportieve AMG afdeling van Mercedes gaan shoppen om motoren te krijgen. Nu is het eindelijk zo ver.

Dat wil zeggen dat Aston Martin in de toekomst 5,5 liter grote V8 motoren zou kunnen krijgen en dat ook elektrische en hybride aandrijflijnen tot de mogelijkheid behoren. Maar de ingenieurs van beide partijen slaan ook de handen ineen om gezamenlijk een nieuwe krachtbron te ontwikkelen dat beide bedrijven gaan gebruiken in de toekomst.

Aston Martin had dringend nood aan nieuwe motoren want de huidige generatie is flink verouderd en wordt onder contract nog in elkaar gezet door Ford die het dan aan Aston Martin doorverkoopt. Dat contract zou eind dit jaar aflopen en dan zouden de Britten geen motorleverancier meer hebben. Aston Martin zou nog overwogen hebben om het contract met Ford te verlengen maar dat is niet doorgegaan. De motoren van AMG zijn veel krachtiger en moderner en daarom lijkt het een goede zet van Aston Martin dat geen tijd meer had om eigenhandig motoren te ontwikkelen.

Het andere deel van de deal is dat Aston Martin voor 5% in handen komt van de Duitse ster. Hoeveel ze hiervoor hebben betaald is ons niet geweten.

bron: nieuws247.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten