vrijdag 30 augustus 2013

BMW gaat upmarket met de Z5 samen met Toyota

Binnenkort gaat BMW, als de geruchten kloppen, een nieuwe concept car voorstellen dat een voorbode zal zijn van een nieuwe Z5. Deze wagen moet zowel in raodster als in coupé variant op het toneel verschijnen. Wat de naam wordt van de Toyota-afgeleide is nog niet geweten, maar de naam Supra lijkt ons alvast niet onwaarschijnlijk. BMW zou bij de nieuwe sportwagen zorgen voor de motorisatie en het design terwijl de Japanse partner zorgt voor de rest, waaronder een hybride aandrijving.

bron: www.bmw.be
(De huidige Z4)

Eerder dit jaar werd al bekend dat BMW en Toyota samen zouden werken aan sportmodellen, en de Z5 zou daar de vrucht van moeten worden. BMW heeft ook al aangegeven dat het de Z4 naar een hogere prijsklasse wou brengen. Met het logisch gevolg dat het cijfertje achteraan in de naam ook hoger wordt.

Naast de Z5 komt er ook een Z1 en een Z3 die gebaseerd zullen zijn op het nieuwe voorwielaangedreven platform waarmee BMW in de toekomst zijn goedkopere en kleinere modellen mee gaat uitrusten. Denk aan de volgende lichting Mini's, maar ook aan de volgende Serie 1.

bron: www.carscoops.com
(De volgende Mini Cooper)
Wanneer het concept verschijnt is nog niet geweten. Het design dat gebaseerd zal zijn op dat van de Vision Connected Drive van Genève 2011 zal waarschijnlijk niet meer voor Frankfurt zijn, daarvoor zijn de geruchten nog niet vergevorderd genoeg. Misschien is Genève 2014 een suggestie?


bron: www.bmwblog.com
(De BMW Vision Connecteddrive)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten